ALİ KÜTÜK ORTAOKULU FRANSA’ DAN DÖNDÜ

ALİ KÜTÜK ORTAOKULU FRANSA’ DAN DÖNDÜ

 

Comenius projesi kapsamında 2014 yılında başlayan Türkiye ile İspanya, İtalya ve Fransa’nın ortak olduğu “Aynı Dili Konuşan Köprüler” projesi Fransa hareketliliğini tamamladı.

 

08.12.2014 2687

 

 

Proje kapsamında DigneLesBains’ deki College Maria Borrelly okulunun davetlisi olarak Fransa’ya giden Ali Kütük Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri proje etkinliklerinin yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı buldular.

 

İlk olarak okulda buluşan tüm öğrenciler gruplar halinde çeşitli çalışmalara katıldılar. Sınıflara giderek kendilerini ve ülkelerini tanıtan sunumlarını yaptılar. Sonra Fransa’ya özgü yerel dans gösterilerini izlediler. Yine gruplar halinde spor, sanat, dans ve müzik gibi etkinliklere katıldılar. Daha sonraki günlerde de öğretmen ve öğrencilerimiz sırasıyla Avignon, Pontdu Gard, GorgesduVerdon, Moustiers-Sainte-Marie, Lac de SainteCroix ve Sisteron’a ziyarette bulundular.

 

Öğretmen ve öğrenciler, bu tip projelerin hem kendileri hem de diğer proje ortaklarına önemli kazanımlar sağladığına vurgu yaptı. Aynı zamanda proje ile uluslararası bir kültür köprüsünün de kurulduğuna dikkat çeken öğretmen ve öğrenciler Türk kültürünü hem de okullarını Avrupa’da tanıtma imkanı bulduklarını ifade ettiler.

 

Okul Müdür Vekili Rezzak Arslan; proje kapsamında yapılan Fransa hareketliliğinin son derece verimli  geçtiğini ifade ederek “Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin mutluğu ve gururu içerisindeyim. Projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Canan Karadere veHatice Yaman’a, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi

 

Ali Kütük Ortaokulu proje ekibi, Mart ayında ev sahibi olarak misafirlerini ağırlayacak.

 

                            -    -