MOBİL UYGULAMAMIZ YAYINDA

MOBİL UYGULAMAMIZ YAYINDA

Ülkemizde cep telefonu kullanım oranının % 90 ve akıllı telefona sahip olma oranının % 59 olduğu düşünülerek okulumuz mobil uygulaması hazırlandı.

05.04.2017 899

Ülkemizde cep telefonu kullanım oranının % 90 ve akıllı telefona sahip olma oranının % 59 olduğu düşünülerek, paydaşlarımızın, yani siz değerli öğrencilerimiz ve velilerimizin, okulumuz hakkında bilgilere, bizimde size daha hızlı ulaşabilmemiz amacıyla okulumuzun mobil platformda kullanılmak üzere uygulaması hazırlanmış ve kullanıma sunulmuştur. Haberler, duyurular, veli görüşme saatleri gibi birçok bilgiye bu uygulama sayesinde ulaşabilirsiniz.

Uygulamamız şuan sadece Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarda çalışmaktadır. Uygulamamız Google Play Store markete bağlı kalmadan, okul web sayfamız üzerinden apk uzantılı dosyanın telefonumuza indirilmesiyle kurulmaktadır. Bunun için telefonumuzda birkaç ayar yapmamız gerekebilir. Bu ayarların nasıl yapıldığını aşağıda anlatacağız.

Öncelikle okulumuz web sayfasından uygulamanın apk dosyasını indiriyoruz. İndirme işlemi bittikten sonra android cihazımız direk kurma işlemine geçtiğinde bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklenmesine izin verilmiyor şeklinde bir uyarı ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü android işlemci akıllı cihazlar uygulamaları sadece Google Play Store market aracılığı ile indirmeye ayarlanmış durumdadır. Bu ayarı iptal etmek için ise android cihazımızın ayarlar, güvenlik kısmına gelip, bilinmeyen kaynaklardan uygulama kurulmasına izin ver seçeneğini aktif ettiğinizde Google Play Store uygulaması haricinde indirdiğiniz bir apk uzantılı uygulamayı telefonunuza kurabilirsiniz. ( Uygulamamızı yükledikten sonra bilinmeyen kaynaklardan uygulama kurulmasına izin ver seçeneğini kapatabilirsiniz. )

Google Play Store harici uygulama yükleme sırasında indirilen apk dosyasını bazı zamanlarda otomatik olarak kurmamakta ve belleğe atmaktadır. Ancak dosya yöneticisinin download (genellikle) bölümüne girildiğinde indirilen dosyanın apk uzantılı halini görebilirsiniz. Dosyayı buradan açmanız uygulama kurulma sürecinin başlaması anlamına gelmektedir.

 

Not: Okul idaresince gönderilecek mesajların her zaman size ulaşması için telefonunuzun korunan uygulamalar ayarlarından Ali Kütük Ortaokulu uygulamasına izin vermeniz gerekmektedir.  ( Bu sayede ekran kapandıktan sonra uygulama kapanmayacak ve gelen mesajlar size iletilecektir. )

Uygulamanın kurulum dosyası ( apk ) için TIKLAYINIZ.