ALİ KÜTÜK KİMDİR?

ALİ KÜTÜK KİMDİR?

28.05.2014 16667

        Ali KÜTÜK 1937 yılında Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesi Kirazlı köyünde doğdu. Köyünde okul yoktu. On bir yaşına kadar çok küçük çapta tarım ve hayvancılıkla aileye yardımcı oldu. On bir yaşında Kur’an kursuna gitti. 2 yıl Kur’an kursunda okudu ve Kur’an-ı Kerim birincisi oldu.

 

        Kur’an kursundan sonra bir yıl kadar aileye tarım işlerinde yardımcı oldu. On dört yaşında anne ve babasının izniyle  İstanbul’ a sanat  öğrenmek için gitti. Günlük elli kuruş ücretle fırın kürekleri yapan işyerine çırak olarak  girdi. Bu sanatı çok iyi derecede öğrendi ve o iş yerinde dört yıl çalıştı. Sonra 1956 yılında evlendi ve askere gitti. Askerlik dönüşü 1958 ‘de İstanbul ‘da küçük bir tezgah kurdu. Gündüz çalıştı, gece okula gitti. İlkokul diplomasını çalışarak aldı. 1961’ de anne ve babasının ısrarı üzerine tezgahını başkasına devretti ve köyüne döndü.

 

       Köyde ,hayvancılık yanı sıra da müteahhitlik yaptı. Aynı zamanda köy muhtarlığı da yapmaktaydı. 1968 ‘de tekrar İstanbul’ a döndü ve çalışır vaziyette olan bir mermer fabrikası satın aldı.1975 ‘de köyde başlamış olduğu inşaat müteahhitliğine devam etti .1978 de Suudi Arabistan ‘a giderek orada inşaat müteahhitliği yaptı.1983 de tekrar Türkiye’ ye döndü. İnşaat müteahhitliği hala devam ediyordu. Bu arada Kütük Mermer’i ve muhtelif yerlerdeki mermer ocaklarını işletmeye devam etti. Bu güne kadar 1500 daire , 60.000 metre kare muhtelif iş merkezi inşaatı yaptı.

 

      Bunların yanı sıra  köyüne ilkokul , iki adet  camii ve İstanbul’ a bir adet camii, Bursa  Gemlik’ te otuz altı derslikten oluşan ve kendi ismini taşıyan ALİ KÜTÜK ORTAOKULU’ nu yaptı.

        Evli ve beş çocuk babasıdır. Şu anda çocuklarıyla beraber çalışmalarına devam etmektedir.

 

11-04-2018