Tarihimiz

Tarihimiz

24.11.2012 10446

 

2012 yılında 6287 sayılı ilköğretim ve eğitim kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun gereği Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu olarak iki okula ayrılmış olup 2014 yılına kadar Adnan ULUĞ müdürlüğünde aynı binada eğitim öğretime devam etmiştir.

 

4+4+4 eğitim sistemi gereği yeni derslik ihtiyacı ortaya çıktığından Bursa Valiliği ile Gemlik Belediyesi arasında imzalanan bir protokolün ardından 2012 yılında yeni okul inşaatı başladı. İlk etapta sadece kaba işçiliğini üstlenen Hayırsever İşadamı Ali Kütük, dönemin Gemlik Kaymakamı´nın ince işçiliğini de yapması halinde okula isminin verileceği teklifini kabul etti. Özgün mimarisi, donanımı ve büyüklüğü ile dikkat çeken yeni okulumuz Ali Kütük Ortaokulu adıyla 10 Şubat 2014 Yılında Eğitim Öğretime başladı ve resmi açılış töreni 08 Mayıs 2015 tarihinde yapıldı. Yeni binaya geçilmesiyle tam gün eğitime geçildi. Sınıf öğrenci sayıları 30’un altına çekildi.

 

Okulumuz  ,5730 metrekare alan üzerinde, 1370 metre taban  alana sahip, 4 katlı ( artı çatı katı var) 32 sınıf, iki adet laboratuvar, konferans salonu, iki adet ana sınıfı, iki adet özel alt sınıf, spor salonu, bilişim teknolojileri sınıfı, kütüphane ve kantin alanlarından oluşmaktadır.

 

Cumhuriyet Ortaokulunda Adnan ULUĞ’un vekaleten müdürlüğü sonrasında, 2014  Şubat  ayında Ali Kütük Ortaokulu adıyla ve Kurucu Müdür Tuncay ÖZKAN ile Eğitim Öğretime başladı. Daha sonra okulumuzda sırasıyla, Satılmış KOCABAŞ ve Rezzak ARSLAN müdürlük yaptı. Şu anda Faruk ŞAŞMAZ okul müdürü olarak görevine devam etmektedir.  

 

             Okulumuz; 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 47 öğretmen, 4 hizmetliyle eğitim-öğretim hizmeti vermektedir.