ALİ KÜTÜK ORTAOKULU İSPANYA’DAN GELEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ MİSAFİR ETTİ

ALİ KÜTÜK ORTAOKULU İSPANYA’DAN GELEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ MİSAFİR ETTİ

 

Ali Kütük Ortaokulu’nun ortak olduğu AB Comenius projesi Türkiye ziyareti 12-18 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşti.

 

23.03.2015 4419

     Ali Kütük Ortaokulu 2013-2015 yılları arasında yürütülen “ The Bridges Speaking the Same Language ; Witness of History ; Stonebridges” adlı projedeki ortağı olan İspanya’dan  2 öğretmen ve 5 öğrenci olmak üzere misafirlerini ağırladı.

 

      Bu ziyaret esnasında öğrenciler ailelerin yanında kalarak kültürümüzü yakından tanıma imkanı buldular.

 

      Projenin teması köprüler olduğu için okulumuzda ve yapılan kültürel gezilerde coğrafi bölgemizde bulunan önemli köprülerimiz yerinde gezip görmelerle tanıtıldı. Gezi programı kapsamında  tarihi Irgandı Köprüsünde (Çarşılı Köprü; Dünya’da bulunan çarşılı köprüler arasında üç köprüden biri) Ney ve Tambur dinletisi düzenlendi. Bursa’da Tophane, Ulucami, Kent Müzesi ,  Kapalı Çarşı , Uludağ ve tarihi Osmanlı köyü Cumalıkızık’a ziyaretler yapıldı. Ayrıca tüm öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla Hünkar Köşkü’nde akşam yemeğinden sonra Karabaş-ı- Veli Dergahında semazen gösterisi izlendi.

 

    Ziyaret programının 3. günü ise Dünya Kültür Başkenti İstanbul ziyareti yapıldı. Ziyaret kapsamında Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı sarayının yanı sıra Boğaz köprülerini yakından görebilmek için tekne turu düzenlendi.

 

    Ziyaret programının son gününde de Hristiyanlık dünyası için çok önemli bir yere sahip, aynı zamanda çinileriyle ünlü 5000 yıllık İznik şehrinde program sonlandırıldı.

 

Program süresince misafirlere projeden sorumlu öğretmenlerimiz Canan Karadere ve Hatice Yaman eşlik etti.