Ali Kütük Ortaokulu Öğrencileri Meclis Seçimini Yaptı

Ali Kütük Ortaokulunda Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını tamamladılar. Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde 8. Sınıf öğrencisi Egemen YAVUZ başkanlığa seçildi.

06.11.2015 2135

Ali Kütük Ortaokulu Müdürü Faruk ŞAŞMAZ, Öğrenci Meclisi Seçimi ile ilgili açıklamasında “Okul Meclis Başkanlığı Seçiminde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçilme ve oy verme kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. Seçim sürecinde, okulumuzda önce şube temsilcilerinden oluşan Okul Öğrenci Meclisi oluşturuldu. Daha sonra meclis içerisinden aday olan öğrencilerimiz ekiplerini kurarak Öğrenci Meclis Başkanlığı için adaylıklarını açıkladılar. Okul Meclis Başkanı seçilen öğrencimizi tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum. Başkanımızın okul yönetimine değerli katkıları olacağına inanıyorum. Seçimleri büyük bir olgunluk ve demokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştiren öğrencilerimize ve seçim sürecini başarıyla yürüten öğretmenlerimize teşekkür ederim” dedi.